Primul simpozion al rezidenților în Reabilitare medicală
- vizualizări: 115
Rezidenții de la Catedra de reabilitare medicală, medicină fizică și terapie manuală a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au participat, în data de 1 decembrie curent, la primul simpozion dedicat specialității lor. În cadrul manifestării tinerii medici au abordat aspectele de evaluare şi de aplicare a metodelor de tratament în reabilitarea medicală, metodologiile de aplicare a câmpului magnetic în tratamentul de reabilitare medicală, testarea ADL şi calitatea vieţii, diagnosticul clinico-funcţional şi diferenţial al sindromului umărului dureros ş.a.
Unul dintre organizatorii evenimentului, Alisa Tăbîrță, asistent universitar la Catedra de reabilitare medicală, medicină fizică și terapie manuală, a declarat că acest simpozion a fost organizat cu scopul de a promova latura științifică a specialității rezidenților, având în vedere că aceștia, pe parcursul a 3 ani de zile, sunt antrenați foarte mult în practica medicală. „Prin acest simpozion ne-am propus să-i motivăm și să-i promovăm pe tinerii specialiști, să prindă gustul științei încă din perioada rezidențiatului. Acest fapt nu doar că-i va organiza pentru activitatea curentă, dar îi va învăța să selecteze materialul, să-l analizeze, să-l prelucreze, să-l prezinte în fața unui public, cum să-și controleze emoțiile și să fie pregătit să răspundă la întrebările publicului”, a adăugat Alisa Tăbârță.
Pentru Tatiana Cubani, rezidentă în anul III, participarea la primul simpozion al medicilor rezidenți în Reabilitare medicală a fost o experiență nouă care i-a îmbogățit bagajul de cunoștințe în domeniul reabilitării. Pe viitor, tânăra ar dori să participe la un simpozion în comun cu rezidenții din alte domenii conexe.
La simpozion au mai participat cadre științifico-didactice de la catedră, medici reabilitologi, care sunt și membri ai Societății Specialiștilor în Reabilitare Medicală și Medicină Fizică din Republica Moldova. După discuții referitoare la prezentările științifice, au fost abordate și unele aspecte organizatorice, precum și planul activităților Societății pentru anul viitor. Simpozionul va fi desfășurat anual, iar în 2018 acesta va fi organizat în data de 30 noiembrie.
[nggallery id=647]
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii